Jul 24, 2012

Set G untuk Alergi/Asma/Sinus/Gegata/Ekzema

Baru-baru ini saya telah menerima sms daripada salah seorang potential customer, Anis dari Kuantan. 
Hi Anis!*wave*

" Salam Pn Nur. Sy Anis dari Kuantan, Sy dapat no Pn dari blog Sinergi Vitamin. Saya nak mintak recommendation puan bkenaan produk Shaklee. Tunang sy ada masalah resdung yg agak serius. Dia bersin sgt kuat n kulit gatal2 esp bila makan seafood. At the same time kulit dia jugak berjerawat. So saya nk mintak suggestion Puan, set mana atau vitamin apa yang plg sesuai utk dia? Tq"

Untuk masalah ini ya Anis, set yang paling sesuai ialah set G. Set ini secara amnya adalah gabungan vitamin yang dipercayai dapat merawat masalah 5 serangkai iaitu Alahan, Sinus (resdung), Asma, Hives (Gegata) dan Ekzema. Ia juga dikenali sebagai ASAHE set, hasil singkatan penyakit 5 serangkai tersebut.

Set G terdiri daripada: B-Complex, Vitamin C dan Alfalfa

B-Complex; bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon
Vitamin C, untuk meningkat imuniti badan daripada penyakit
Alfalfa, mempunyai kelebihan untuk mengatasi keradangan penyakit 5 serangkai di atas dan tinggi nilai klorofilnya. (Awas:  Alfalfa tidak boleh diambil oleh penghidap SLE)


Kenapa kena ambik semua? Makan Alfalfa sahaja boleh tak?
Boleh tu memanglah boleh, tapi apabila semua vitamin diambil, kesannya lebih sinergistik, optimum dan menyeluruh. Di Sinergi Vitamin, fokus kami yang nyata adalah untuk memberikan pilihan kepada pengguna kepada kesihatan yang lebih baik dan menyeluruh. :-)

Semoga pertanyaan Anis itu terjawab lebih jelas dengan penerangan saya di sini. :-)

Berminat untuk merasai sendiri kelainannya? Hubungi saya untuk maklumat lanjut!


*Disclaimer: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Untuk maklumat lanjut hubungi:
Nur@SinergiVitamin; 
Call/WhatsApp:0199323359; 
E-mail: sinergivitamin@gmail.com

0 comments:

Post a Comment